Doelwit “vergismoord” aangehouden

Dennis van den B. (44) uit Berkel en Rodenrijs, die in verband werd gebracht met de moord op zijn buurtgenoot Rob Zweekhorst (foto), is dinsdag aangehouden op verdenking van grootschalige cocaïnehandel.

Motief

Rob Zweekhorst werd vorig jaar op nieuwjaarsdag doodgeschoten. Maar een motief voor de moord op de directeur van een GGZ-instelling werd nooit gevonden. De naam van Van den B. dook in december op in de media. Deze eiste toen via een advocaat advocaat duidelijkheid over het verhaal dat hij eigenlijk doelwit was geweest. Van den B. is eerder veroordeeld voor vermogensdelicten.

Vrouw

Van den B. is nu gearresteerd in het lopende onderzoek naar de ’s-Gravenzandse douanier (54) in de Rotterdamse haven die drugsimporten zou hebben gefaciliteerd. Mogelijk speelt er een conflict over een partij cocaïne van 300 kilo. De douanier is verdacht in verband met een cocaïnetransport van 3000 kilo in november vorig jaar. Ook bestaat er een verband met de moord in april 2014 op de Brabants drugsdelinquent en eigenaar van een fruitimportbedrijf Rinus Moerer (68) uit Steenbergen in april vorig jaar.

Vrouw

Naast Dennis van den B. is ook een vroegere partner, een 42-jarige vrouw uit Lansingerland aangehouden die zou hebben witgewassen. Er zijn  doorzoekingen geweest in bedrijfspanden en woningen, in Nederland en op Curaçao en Aruba. Ook zijn een vuurwapen, munitie en geld in beslag genomen.