Dood in sekskamer door crystal meth

Gisteren was er een pro forma-zitting in de zaak Magnus Jonsson. De 35-jarige Zweed werd vorig jaar december gevonden in een sekskamer in een woning in de wijk de Baarsjes in Amsterdam. Een toxicoloog en schouwarts hebben geconcludeerd dat crystal meth heeft geleid tot de dood van Jonsson.

Jonsson werd gevonden in de woning van Michael K., die in zijn huis een aparte sekskamer had ingericht. Zie hier een eerder bericht op Crimesite over deze zaak.

Extreem SM-spel

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de 56-jarige Michael K. het slachtoffer een dodelijke hoeveelheid drugs heeft toegediend, waaronder crystal meth en xtc. Jonsson en K. waren beiden onder invloed van verschillende drugs tijdens een extreem SM-spel dat van het begin van de avond tot de volgende ochtend half negen duurde, het tijdstip waarop Jonsson overleed.

Homoscene

Het gebruik van crystal meth wordt steeds populairder in de Nederlandse homoscene.

Het injecteren van crystal meth, in de gayscene ook wel liefkozend Tina genoemd, zorgt voor een intensere, langere, en dus goedkopere hit dan wanneer je het zou roken. Het is een oppepper voor je libido en het ontneemt al je remmingen. Wie crystal meth gebruikt tijdens de seks komt minder snel klaar, maar houdt het wel veel langer vol.

Crystal meth is uitermate verslavend en heeft een verwoestende uitwerking op het lichaam.

Michael K. blijft in voorlopige hechtenis. De volgende pro forma-zitting is eind september.