‘Doodgeschoten jongen is zoon van politieman’

De jongen die na een schietpartij bij een coffeeshop in Delft overleed in een Zoetermeers ziekenhuis is een 18-jarige zoon van een politieagent. Dat hebben verschillende bekenden van de jongen aan Omroep West gezegd.

Het Openbaar Ministerie wilde dit dinsdag niet bevestigen. De jongen is een scholier van het mbo Rijnland. Hij werd maandagochtend vroeg gewond achtergelaten bij het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer waar hij overleed.

Eerder die nacht had een agent geschoten op twee mensen op een scooter in de Breestraat in Delft. De twee waren daar rond 05.00. Er werd volgens de politie een vuurwapen gericht op coffeeshop The Game. Deze coffeeshop was twee keer eerder doelwit van een aanslag met een vuurwapen.

De schietende agent reed op dat moment in de Breestraat in een burgerauto. Omwonenden spreken van vijf knallen. De twee op de scooter wisten te ontkomen. Volgens het OM ‘is het niet duidelijk of de verdachten hierbij geraakt zijn.’ Politie en Openbaar Ministerie geven dinsdag verder geen commentaar.