‘Doodsbedreigingen voor politiemol Mike D.’

De van corruptie verdachte politiemol Mike D. is met de dood bedreigd in zijn cel. Dat schrijft De Telegraaf woensdag. D. zou ruim een ton hebben verdiend met het doorgeven van politie-informatie aan criminelen.

Na zijn arrestatie in januari vorig jaar kreeg D. in de cel in Eindhoven en Roermond brieven waarin stond dat hij om het leven zou worden gebracht. Ook werd hij in de gevangenis geïntimideerd. Daarna is hij in Roermond naar een andere afdeling overgeplaatst. D. en zijn advocaat bevestigen de bedreigingen tegenover de krant.

Abonnement voor criminelen

De ontslagen rechercheur wordt ervan verdacht op grote schaal informatie uit Limburgse politiecomputers te hebben doorgespeeld aan criminelen. Voor kleine stukjes informatie vroeg D. 50 euro, maar hij verkocht ook ‘abonnementen’ waarbij afnemers regelmatig een beroep op hem konden doen.

Een neef, oom en tante van Mike D. zijn ook verdachten in deze zaak. Mike D. leverde informatie op bestelling en leverde die af op stille bospaadjes in de omgeving van Kerkrade. Hij werd een jaar lang gevolgd door een undercover-team dat bewijs tegen hem verzamelde.

Maandag werden opnieuw twee Limburgse agenten aangehouden voor het lekken van informatie.