‘Doorbraak in onderzoek vermiste Belg’

Politieduikers hebben donderdagmiddag in het Schelde-Rijnkanaal bij Nieuw-Vossemeer een speciekuip gevonden met daarin mogelijk stoffelijke resten van de verdwenen Belgische loodgieter Johan van der Heyden (57). De politie gaat er al langer vanuit dat de man niet meer leeft.

Raak

Sinds de avond van zondag 2 juni 2019 is niets meer van hem vernomen. Ondanks zeven aanhoudingen, van mensen uit Steenbergen en Hoogerheide, is nog altijd niet duidelijk wat er precies met Van der Heyden is gebeurd en is zijn lichaam nog altijd niet aangetroffen. Er is al eerder in het Rijn-Scheldekanaal gezocht maar er is toen niets gevonden. Ook is er al op ander plaatsen tevergeefs naar hem gezocht. ‘Vandaag was het wel raak’, aldus de politie.

Geruchten

Eerder was het vermoeden dat hij zou zijn verbrand. Nu waren er recente geruchten dat hij in beton zou zijn gegoten en in een speciekuip in het water zijn gegooid. Er is donderdag om 15.00 inderdaad in het water een speciekuip met beton aangetroffen. De kuip is uit het water gehaald. Hij wordt zo snel mogelijk naar het NFI gebracht die de kuip en inhoud gaan onderzoeken. Het team hoopt zo snel mogelijk duidelijk te krijgen over de inhoud. De familie van de man is op de hoogte gesteld van de vondst.

De duikers deden hun vondst onder de brug over de drukke scheepvaartverbinding, op de weg tussen Nieuw-Vossemeer en Oud-Vossemeer.