‘Douanier Gerrit G. hield contact met criminelen’

De oud-douanier Gerrit G. die vorig jaar oktober op vrije voeten kwam en tegen wie deze week 16 jaar cel is geëist blijft bezig met criminele handelingen. Dat blijkt volgens de NOS uit geluidsopnames waarover de NOS beschikt.

Leveranciers

Dit najaar voerde G. gesprekken met een vertegenwoordiger van drugsleveranciers uit Zuid-Amerika. Hij vertelde hij onder meer dat een van zijn medeverdachten, René F., achter de vergismoord op Rob Zweekshorst, op 1 januari 2014 in Berkel en Rodenrijs, zit. Hij laat ook merken nog steeds bereid is te helpen bij de invoer van drugs in de Rotterdamse haven. Zijn gesprekspartner heeft de gesprekken opgenomen.

Lege containers

Gerrit G. heeft tijdens zijn proces niet willen praten. De opnames betreffen meerdere gesprekken dit najaar in een appartement in Rotterdam-Zuid. ‘Ik kan je verschrikkelijk veel vertellen. Ik weet hoe ze werken. Ik werk er al 35 jaar’, zegt hij onder meer. Hij adviseert kleine zendingen te doen omdat grote worden wegegtipt in Zuid-Amerika. Ook smokkelen in lege containers is een goed idee volgens G.

Hij zegt ook nog steeds contacten te hebben binnen de Douane. Hij zegt iemand in het systeem te kunnen laten kijken om een container met verf en drugs te pakken te krijgen. Hij krijgt 30% van de waarde aangeboden.

Zie ook:

Computerproblemen in Rotterdamse haven

‘Personeelsgebrek Douane zorgt voor drugslek’

Ook René F. op vrije voeten (AUDIO)

Politie zette “burgerinfiltrant” in tegen Henk E.