Drama in Bergense flat was ‘ongeluk’ zegt verdachte

De man die verdacht wordt van de moord op Lara Sint Jago (25) in Bergen op Zoom heeft de politie verteld dat haar dood eind september een tragisch ongeval was, aldus BN/De Stem. De man nam in paniek de benen. De politie trad binnen en vond de dode vrouw en haar huilende 5-jarige zoontje.

Pistool

De advocaat van de verdachte Onno R. (24) heeft aan De Stem gezegd dat zijn client zegt dat de twee aan het spelen waren met zijn pistool. Het wapen zou per ongeluk af zijn gegaan. Dat gebeurde toen hij het wilde afpakken. De twee hadden die avond flink gedronken. Het Openbaar Ministerie (OM) gelooft de verdachte niet en verdenkt hem van moord of doodslag.

Gedronken

Advocaat Henk van Asselt zegt dat uit het sectierapport blijkt dat de vrouw dodelijk is getroffen door één kogel in het hoofd. De man raakte in paniek, aldus de advocaat, hij belde zijn vader en die heeft 112 gebeld.

Het wapen zou hij op weg naar zijn woonplaats Antwerpen op de snelweg ‘met 160 kilometer per uur’ uit het autoraam hebben gegooid.

Kruitresten

De verdachte wachtte een etmaal voordat hij zich bij de Nederlandse politie meldde. Hij heeft een flink strafblad.

De rechter-commissaris laat technisch onderzoek doen om te bestuderen wat er zou kunnen zijn gebeurd, onder meer naar kruitresten op de hand van de vrouw.

Volgens Van Asselt was het zoontje van de vrouw (uit een eerdere relatie) niet in de woonkamer toen daar het dodelijke schot viel. Het kind lag te slapen.