Driemaal zes jaar in Quote-zaak

Drie hoofdverdachten in de zogeheten ‘Quote 500’-zaak krijgen zes jaar celstraf. De rechtbank Den Haag heeft hen veroordeeld voor meerdere diefstallen en wel pogingen daartoe en ook voor deelname aan een criminele organisatie. Zij hebben ingebroken bij mensen die bijna allemaal stonden vermeld op de zogenoemde Quote 500-lijst van superrijken.

Twee broers

De drie mannen, waarvan twee broers, krijgen een celstraf van zes jaar. Ook moeten zij een schadevergoeding van bijna 35 duizend euro betalen aan een van de slachtoffers. Een derde broer krijgt een celstraf van drie jaar. Vier andere mannen krijgen lagere straffen. De rechtbank heeft ook hen veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Verder heeft de rechtbank een aantal anderen veroordeeld voor diefstal en witwassen.

Moeder

De rechtbank heeft ook de moeder van de drie broers veroordeeld. Zij krijgt een celstraf van twaalf maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Haar kleine arbeiderswoning was de verzamelplek van de leden van de criminele organisatie. Terwijl zij in de voorkamer voorbereidingen troffen voor inbraken, zat de moeder in de niet afgescheiden achterkamer. De rechtbank vindt het ongeloofwaardig dat zij niets van de criminele activiteiten zou hebben meegekregen. De gemeenteambtenaar die geholpen heeft met het geven van woonadressen kreeg drie maanden cel.

Horloges

Bij de inbraken namen de mannen een grote hoeveelheid sieraden, dure horloges en contant geld mee. Na de inbraken werd de waarde van de buit direct via internet opgezocht. Uiteindelijk is de buit witgewassen, waarbij ook anderen zijn ingeschakeld.

Zie ook:

Weer verdachte Quote500-inbrekers gepakt

Politie luisterde Quote 500 groep af