Drentse No Surrender verkast naar Duitsland

Een week nadat het clubhuis van No Surrender in Emmen is gesloten, hebben de bikers een nieuw onderkomen gevonden. Net over de grens in het Duitse Haren is een nieuw clubhuis in gebruik genomen. In Duitsland wordt met argusogen naar de verhuizing gekeken. No Surrender moest Emmen noodgedwongen verlaten, omdat de gemeente het clubhuis sloot vanwege ‘structureel en veelvuldig gebruik van en handel in harddrugs’.

Daarnaast was het volgens het Openbaar Ministerie een ‘broeinest van drugshandel en geweld’. De gemeente Emmen begon dinsdag met de sloop van het clubhuis, omdat het ook illegaal gebouwd was.

Politie

De Duitse krant Hannoversche Allgemeine schrijft dat de politie op scherp staat, nu No Surrender naar Duitsland verhuist, waar eerder al de Hells Angels en Bandidos actief waren.

Neben den Hells Angels und den Bandidos leben nun auch die No Surrender-Rocker in Niedersachsen. Nach einer Razzia in ihrem Clubhaus in den Niederlanden zog die Gruppe nun nach Haren an der Ems. Die Polizei ist gewarnt.

Powned nam deze week een kijkje in het nieuwe onderkomen en sprak met voorman Kuipers.

Sloop

De gemeente Emmen is inmiddels begonnen met de sloop van het oude clubhuis. Het clubhuis was neergezet zonder bouwvergunning en werd volgens de politie structureel gebruikt voor drugshandel. De politie heeft met verborgen microfoons het pand langere tijd afgeluisterd. Daaruit bleek dat nieuwe leden duizenden euro’s moesten betalen, die o.a. werden gebruikt voor juridische bijstand van gedetineerde clubleden.

Zie ook:

Inval in clubhuis No Surrender Noord