Drie arrestaties voor fatale woningoverval

De politie heeft in samenwerking met buitenlandse opsporingsdiensten drie Moldaviërs aangehouden die worden verdacht van een gewelddadige woningoverval in juli 2014. Daarbij kwam een 52-jarige man om het leven. De drie verdachten zijn opgepakt in Frankrijk, Rusland en Moldavië.

De drie verdachten werden met behulp van de politie in Moldavië geïdentificeerd, waarna half mei een 27-jarige verdachte in Frankrijk kon worden opgepakt. Hij is inmiddels uitgeleverd aan Nederland en moet vrijdag bij de rechter-commissaris voorkomen.

Seizoensarbeiders

Een 28-jarige man is in Rusland opgepakt. Het kan nog maanden duren voordat ook hij wordt uitgeleverd. Een 28-jarige man is in Moldavië aangehouden. Dat land levert geen onderdanen uit, waardoor de man in Moldavië vervolgd zal worden.

De drie waren vorig jaar waarschijnlijk als seizoensarbeider in Nederland. Ze worden ervan verdacht in juli een woning in Winterswijk binnen te zijn gedrongen, waar ze een vrouw vastbonden. De overvallers dwongen de vrouw haar bankpas met pincode te geven. Een van de drie is toen gaan pinnen. Kort daarna verlieten ook de andere twee het huis.

Telefoongegevens

De vrouw kon daardoor de politie waarschuwen. Daarop vond de politie het lichaam van de echtgenoot van de vrouw. Het lijk was verstopt onder een dekzeil achter de woning.

Onder meer door het analyseren van telefoongegevens, bestond bij de politie het vermoeden dat het ging om daders uit Moldavië.