Drie daders vergismoord Latumahina in beeld

Ondanks de vijf arrestaties van dinsdagmorgen zijn er nog daders van de moord op Djordy Latumahina op vrij voeten, aldus de politie. Dinsdagavond gaf de politie beelden van voortvluchtige verdachten vrij.

25.000 euro

Er zijn in ieder geval drie daders te zien. De hoofdofficier van justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. Djordy Latumahina werd voor iemand anders aangezien en van dichtbij doodgeschoten in de parkeergarage van het Koningin Wilhelminaplein Amsterdam-West.

Kruisweg

Rond 17.30 die zaterdag vluchtten de daders vanaf het Koningin Wilhelminaplein in een gestolen, grijze Volkswagen Caddy. Niet ver van de parkeergarage, op de Wittgensteinlaan, staken ze die wagen in brand. Via een paadje langs het water achter een aantal flatgebouwen liepen ze naar het einde van de Wittgensteinlaan, waar ze werden opgewacht door een andere verdachte in een zwarte Seat Leon. De vlucht van de daders in de zwarte Seat eindigde in Hoofddorp. Op de Kruisweg, even voor 18.30 stonden ze met een lekke band in de berm. Ze hebben de auto achtergelaten en gingen te voet verder.

Mercedes Vito

Het drietal stak de Kruisweg over, richting het NH-hotel en daarna liepen ze langs de verhoogde busbaan om uiteindelijk via een omweg opnieuw op de Kruisweg te belanden. Dat is de laatste keer dat ze door een bewakingscamera zijn vastgelegd. De politie houdt er rekening mee dat het drietal later die avond kan zijn opgepikt met een donkere Mercedes Vito.