Drie gewonden na schietpartij in centrum Breda (UPDATE)

Op de Reigerstraat in het centrum van Breda is zaterdagnacht geschoten. Volgens de politie zijn daarbij drie gewonden gevallen. Zij zijn allen ter plaatse behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. Er zijn twee verdachten opgepakt.

Zes tot zeven schoten

De schietpartij vond rond 01.00 plaats buiten de populaire uitgaansgelegenheden De Graanbeurs en De Kapitein. Op straat zouden twee of drie beveiligers zijn beschoten. Een van hen werd geraakt in zijn voet, een ander in zijn knie. Een derde man werd volgens een getuige in beide benen geraakt. Er zou zes tot zeven keer zijn geschoten.

Twee verdachten

Al snel kon de politie een eerste verdachte, een 35-jarige man uit Hilvarenbeek, aanhouden in de Vismarktstraat. Op de Slingerweg werd een 33-jarige man uit Breda aangehouden. Er is sprake geweest van een mogelijke derde verdachte die is aangehouden, maar deze persoon had niets met het incident te maken.

De politie weet nog niet precies wat er is gebeurd. Aan de schietpartij zou een ruzie vooraf zijn gegaan. De horecazaken werden ontruimd en de omgeving afgezet. De drie verdachten werden tussen 2.10 en 2.40 opgepakt.