Drie jaar cel voor Heineken-ontvoerder

De 65-jarige Heineken-ontvoerder Frans Meijer is veroordeeld tot 3 jaar cel. Zijn zoon Rudi (foto) werd veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf. Tegen de laatste had het Openbaar Ministerie 1,5 jaar geëist. De celstraf voor Meijer senior is conform de eis van justitie.

Het tweetal is schuldig bevonden aan het plannen van een overval op een geldwagen die een vestiging van winkelketen Primera in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt zou bevoorraden. De overval ging niet door, omdat omstanders een passerende motoragent attendeerde op het verdachte gedrag van Meijer en zijn zoon. De agent schoot de voormalig Heineken-ontvoerder bij het incident in zijn been.

Slechte B-film

Het OM sprak in zijn requisitoir van het scenario van een slechte B-film. Dat werd mede-ingegeven omdat de verdachten zich zichtbaar hadden vermomd met plaksnorren. Meijer en zijn zoon droegen ook kogelvrije vesten en zagen er daardoor als dikkerds uit. De twee hadden ook helmen op en een van hen was verkleed als postbesteller.

Er was vrijspraak voor de zoon van Jan Boellaard, een andere Heineken-ontvoerder.

Afgeluisterde gesprekken

Uit afgeluisterde gesprekken in de gevangenis tussen Frans Meijer en zijn ex en Jan Boellaard die op bezoek waren, is gebleken dat het gezelschap verwachtte dat Meijer 2 jaar zou krijgen. Ze dachten dat Rudi en de zoon van Jan Boellaard vrijspraak zouden krijgen.

Zie ook:

Overval Frans Meijer: ‘Een slechte B-film’

Frans Meijer wilde geldwagen overvallen