Drie jaar cel voor taxichauffeur wegens wapen- en drugshandel via darkweb

De 31-jarige Amsterdamse taxichauffeur Hassan A. is maandag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot drie jaar cel (waarvan één voorwaardelijk) wegens wapen- en drugshandel op het darkweb. Dat is één jaar minder dan de eis van het OM twee weken eerder.

Amsterdoomed

A. opereerde onder de naam Amsterdoomed op het in 2017 door de FBI neergehaalde darkweb Alphabay. Toen Amsterdoomed eind 2018 via een andere market op het darkweb een bestelling voor een vuurwapen deed, kon Hassan A. getraceerd worden. Op het darkweb bediende hij zich als handelaar ook van de namen Merchantsofdeath en Hells_Angels.

Negen vuurwapens

De Amsterdamse taxichauffeur verkocht van medio 2016 tot begin 2019 zeker negen vuurwapens, honderden xtc-pillen, ruim 100 gram wiet en bijna 20 gram cocaïne. Bij een doorzoeking in zijn woning werd nog meer xtc, cocaïne, en cash geld gevonden. Ook had hij een stroomstootwapen en pepperspray in bezit.

A. volgde een opleiding tot leraar maatschappijleer. De rechtbank in Rotterdam neemt hem vooral kwalijk dat hij ‘ondanks werk, kansen en opleiding tot leraar toch de keuze heeft gemaakt voor criminaliteit’.