Twee liquidaties en 400 kilo cocaïne

Mogelijk houden de liquidaties van Kelvin Maynard en die van Genciël “Genna” Feller (op Curaçao) verband met elkaar. De Surinaams-Nederlandse ex-profvoetballer Kelvin Maynard (32), die woensdagavond op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost is geliquideerd, zou volgens bronnen een vriend zijn van “Genna” Feller.

“Genna” zou volgens die bronnen (mede)verantwoordelijk worden gehouden voor een rippartij van 400 kilo cocaïne van een Surinaamse drugsbaas. Kelvin Maynard (die speelde voor onder meer FC Volendam, FC Emmen en Antwerp FC) werd woensdagavond onder vuur genomen toen hij in zijn auto door de Bijlmer reed.

Genciël “Genna” Feller

Kelvin Maynard is volgens bronnen een vriend van de recent op Curaçao geliquideerde Genciël “Genna” Feller (23). De Surinaams-Nederlandse Feller werd op 2 september in Willemstad doodgeschoten. Hij zou naar verluidt (mede)verantwoordelijk worden gehouden voor de rip van een partij van 400 kilo cocaïne van de vooraanstaande Surinaamse crimineel Piet W. die al eens is veroordeeld wegens zeer grootschalige cocaïnehandel. In Het Parool noemt zijn advocaat dat verhaal ‘klinkklare onzin’. Of Maynard ook hierin betrokken was, is onduidelijk.

‘Op vakantie’

Feller werd in de nacht van 3 op 4 augustus ook al beschoten in zijn woonplaats Almere, waarna hij gewond naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij vertrok niet veel later naar Curaçao. Volgens een doorgaans betrouwbare bron van Crimesite zat hij daar niet ondergedoken zoals wordt gespeculeerd, maar was hij daar op vakantie met zijn vriendin. In het milieu werd al met verbazing gereageerd op het gerucht dat Feller op Curaçao zou zijn ondergedoken, omdat dat ongeveer de slechtst mogelijke plek is om onder te duiken. Het eiland is klein en ‘iedereen kent elkaar’.

Op grote voet

Volgens bronnen zou Feller als ‘uithaler’ actief zijn geweest in het criminele milieu. Na de diefstal van een partij drugs zou hij ineens op grote voet hebben geleefd. In 2017 moest Feller voor de rechter komen in verband met drie autodiefstallen en een poging tot autodiefstal, gevaarlijk rijgedrag en het verlaten van de plaats delict.

Waarschuwing

In de Kloekhorststraat in Amsterdam-Zuidoost waar familie van Feller woont, werd een dag na de liquidatie door onbekenden in de lucht geschoten. Het vermoeden bestaat dat deze schoten als een waarschuwing aan het adres van de familie waren bedoeld, en verband houden met de rippartij coke. In de Bijlmer heerst – ook onder vrienden van Feller – angst voor meer geweld vanwege de rippartij waar ‘de groep rond Feller’ verantwoordelijk voor wordt gehouden.