Drie maanden cel voor No Surrender-leden

De vier verdachten van motorclub No Surrender waartegen het Openbaar Ministerie eerder vandaag nog vijftien maanden celstraf eiste, zijn door de rechtbank Breda veroordeeld tot drie maanden cel. De rechters achtten ontvoering niet bewezen, wil vinden ze dat de vier schuldig zijn aan mishandeling. 

Volgens de rechtbank is er te weinig bewijs voor ontvoering. Het slachtoffer, John L., oud-president van het No Surrender-chapter Breda, heeft geen aangifte gedaan dat hij tegen zijn wil is meegenomen. ‘Het slachtoffer had er misschien geen zin in om mee te gaan, maar dat is niet voldoende’, aldus de rechters.

Naar huis

Omdat de vier al een half jaar in voorarrest hebben gezeten, konden ze meteen naar huis en hoeven ze de drie maanden niet achter de tralies te zitten.

De uitspraak van de rechtbank kwam op dezelfde middag als de officier van justitie vijftien maanden had geëist. Dat is opmerkelijk, omdat er meestal een periode van ongeveer twee weken zit tussen de laatste inhoudelijke zitting van een strafzaak en de uitspraak van de rechtbank.