Drie mannen opgepakt voor dodelijke schietpartij in Apeldoorn

De politie heeft donderdagavond drie verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een schietpartij in Apeldoorn, waarbij gisteren een 20-jarige man uit Arnhem om het leven kwam. Het gaat om drie mannen van 19, 21 en 37 jaar.

Twee auto’s

Rond 16.11 kwam er een melding binnen van een schietpartij aan de Mauvestraat in Apeldoorn. Dat gebeurde na een ruzie waarbij twee auto’s elkaar tegemoet reden. Op straat ontstond een vechtpartij tussen twee mannen die voorbijgangers probeerden te sussen. Volgens ooggetuigen liep een van de mannen terug naar zijn auto om een pistool te pakken, waarna er drie schoten zouden zijn gelost.

Een 20-jarige man uit Arnhem werd geraakt. Buurtbewoners hebben nog geprobeerd om het slachtoffer van Turkse afkomst te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Het slachtoffer is voor de woning van een van de buurtbewoners die hulp verleende overleden.

Meerdere ambulances, een traumahelikopter en agenten in kogelvrije vesten kwamen ter plaatse.

Arrestaties

De verdachten kwamen volgens de politie al snel in beeld en de DSI (Dienst Speciale Interventies) heeft drie mannen van 19, 21 en 37 jaar op verschillende plaatsen in Apeldoorn aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De aanleiding voor de schietpartij wordt onderzocht. De politie zegt rekening te houden met meerdere scenario’s. Tijdens het onderzoek is gesproken met getuigen. Ook is er uitgebreid sporenonderzoek verricht en worden camerabeelden veiliggesteld.