Drie No Surrender-leden aangehouden om geweld (VIDEO)

De politie van eenheid Zeeland-West-Brabant heeft dinsdagmorgen drie mannen aangehouden die verdacht worden van de zware mishandeling van de 41-jarige Clement H. op vrijdag 6 mei 2016 in een bosgebied in Bergen op Zoom.

Publiciteit

Volgens de politie zijn zowel het slachtoffer als de verdachten lid van MC No Surrender. De verdachten zijn een 34-jarige Amsterdammer, een 26-jarige man uit Den Haag en een 46-jarige man uit Oss. De Ossenaar wordt ook verdacht van de handel in ‘harddrugs’, aldus de politie. De politie noemt de naam van het slachtoffer niet maar uit de omstandigheden valt af te leiden dat het gaat om de 41-jarige Schiedammer Clement H. die eerder in de publiciteit trad.

Ziekenhuis

H. deed op 10 mei 2016 vanuit het ziekenhuis aangifte van zware mishandeling. Hij vertelde dat hij lid is van No Surrender. Hij verklaarde dat hij op vrijdag 6 mei 2016 na de begrafenis van de vader van een clublid in Bergen op Zoom fors was mishandeld. Clubleden namen hem in de auto mee naar een bosgebied. Daar werd hij door hen meerdere keren geslagen en geschopt. Hij werd daarna thuis afgezet waarna zijn vriendin hem naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat hij verschillende ernstige verwondingen had, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen. Hij verklaart dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad.

Onderzoek

De politie heeft na de aangifte van de Schiedammer een verder onderzoek ingesteld. Daarbij ontstond zicht op verdachten. Vanmorgen werden drie mannen met toestemming van de officier van justitie, door een arrestatieteam, op hun verblijfsadressen aangehouden. Op de woon- en verblijfsadressen van de verdachten en in een boksschool in Oss is onder leiding van een rechter-commissaris naar bewijsmateriaal gezocht. Daarbij werd ook een speurhond ingezet. De recherche en het Openbaar Ministerie zetten het onderzoek naar de mogelijke opdrachtgever(s) en het motief van de mishandeling voort.

Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.