Drie verdachten dubbele moord Zoetermeer vrij

Het Openbaar Ministerie heeft de dagvaarding ingetrokken tegen de enige verdachte van de dubbele moord in Zoetermeer die nog vast zit. Dat meldde het Openbaar Ministerie aan De Telegraaf. In het onderzoek naar de schutter is wel sprake van een nieuw dna-spoor.

In brand steken

Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd aan De Telegraaf. Deze week werd bekend dat alleen Amsterdammer Achraf M. nog vastzit voor de dubbele moord op vader René (49) en zoon Reneetje van Doorn (23), op 25 april dit jaar in Zoetermeer. Vandaag zal ook hij worden vrijgelaten.

Er waren tot nu toe drie verdachten opgepakt maar de schutter zit daar waarschijnlijk niet bij.  Hichaam C.P. (28) is door een getuige gezien in Rotterdam bij het in brand steken van een vluchtauto en werd aangehouden. De rechtbank vond dat bewijs echter niet hard en volledig genoeg. Hij is al eerder op vrije voeten gesteld.

Gsm-antenne

In september zijn Amsterdammers Achraf M. (26) en Achraf el B. (26) opgepakt. De politie stelt dat M. in een Skoda reed die op de dag voor de aanslag samen met de BMW waarin de schutter zat, vanuit Amsterdam naar Zoetermeer is gereden. Verder maakte de telefoon van M. op de ochtend van de moorden contact met een gsm-antenne in Zoetermeer.

Volgens De Telegraaf zal het Openbaar Ministerie woensdag bekendmaken dat de beoogde pro forma-zitting over het verlengen van de voorlopige hechtenis van M. voor de Haagse rechtbank vrijdag niet doorgaat, omdat er vooralsnog te weinig bewijs is tegen M..

Gestolen auto

Tegen Achraf el B. ligt er het feit dat zijn telefoon in de nacht van 23 op 24 april in verbinding stond met een gsm-mast in Amsterdam. Dat was niet ver van de plek waar de auto is gestolen die op 25 april als vluchtauto is ingezet. El B. was door de rechter al snel na zijn arrestatie op vrije voeten gesteld omdat deze het bewijs niet toereikend vond.

De drie zijn nog steeds verdacht.

Moordwapen

Het nu gevonden dna zat volgens De Telegraaf op een broek die in de vluchtauto lag. Deze auto is gevonden in Rotterdam. Het OM vermoedt dat dit dna van de schutter is. Ook het vermoedelijke moordwapen is gevonden. Dat wordt momenteel onderzocht op sporen.