Nog 1 man vast voor dubbele liquidatie

Voor de liquidatie van René en Reneetje van Doorn (foto), 25 april van dit jaar in Zoetermeer, zit nog maar één verdachte vast. Het gaat om de 28-jarige Achraf A.M. Hij zou voorverkenningen hebben verricht en de gestolen vluchtauto’s hebben geregeld en klaar gezet, waaronder een BMW en een Volkswagen Golf. 

Een andere verdachte die net als A.M. in september werd aangehouden, is weer vrij gelaten. Hoewel het onderzoek naar de schutters nog in volle gang is, zijn er verder nog geen arrestaties verricht.

Vader en zoon

Vader en zoon Van Doorn, woonachtig op een klein woonwagenkamp in Zoetermeer, werden in hun Mercedes 180 doodgeschoten, toen ze parkeerden voor een sportschool. Het automatisch vuurwapen van de schutter weigerde, waarna hij een pistool trok en alsnog toesloeg. Van Doorn senior was een bekende van de politie. Hij had een paar keer vastgezeten, onder andere voor drugshandel.

Na de liquidatie reden twee verdachten in een door Achraf A.M. geregelde BMW weg. Het was de bedoeling dat ze zouden overstappen in een Volkswagen Golf met Belgische kentekenplaten. Die auto wilde echter niet starten vanwege een lege accu. De verdachten kaapten daarop een Opel Corsa van en echtpaar dat toevallig in de buurt was. De auto werd later die dag teruggevonden in Rotterdam.

De liquidatie van vader en zoon Van Doorn (49 en 23 jaar oud) bleek door bewakingscamera’s te zijn geregistreerd. De beelden werden in het programma Opsporing Verzocht uitgezonden.