Driehonderd auto’s begeleiden lichaam Vedat S.

De Turkse Nederlander Vedat Sahin, die afgelopen week in Istanbul werd geliquideerd, is vrijdag onder grote belangstelling begraven. Er zouden duizenden belangstellenden naar Bafra, de geboorteplaats van S., zijn gekomen om de begrafenis bij te wonen. De lijkkist werd begeleid door driehonderd auto’s.

Het lichaam van Sahin is in een privévliegtuig van Istanbul naar Samsun, niet ver van Bafra, gevlogen, waarna zijn lichaam in een konvooi naar de begraafplaats is gereden.

De massale belangstelling staat in contrast met de begrafenis van Ali Akgün, die verdachte was in het liquidatieproces en op dezelfde dag in Istanbul werd doodgeschoten. Hij werd donderdag in besloten kring begraven.

Inmiddels circuleren beelden in de media waarvan Turkse tv-stations claimen dat het gaat om beelden van de liquidatie op Vedat S. Op de beelden, hieronder te bekijken, is te zien hoe een groepje mannen over straat loopt als een auto langs komt rijden. Daarnaast loopt een man met een automatisch wapen die op het groepje vuurt.

video