Nieuwe liquidatie NL-Turk in Istanbul

In Istanbul is woensdagavond opnieuw een onderwereldmoord gepleegd. Een Turkse Nederlander, de broer van één van de grote mannen in de Turkse misdaadwereld, is met kogels uit een Kalashnikov om het leven gebracht. Hij was een bekende van de eveneens vandaag vermoorde Ali Akgün.

Samenhang

Het gaat om de Vedat Sahin, de broer van Sedat Sahin die in Turkije een reputatie geniet als onderwereldbaas. De naam van Sedat Sahin (foto) viel onlangs in een een groot onderzoek in Tilburg. Of de moorden op Ali Akgün en die op Vedat Sahin samenhangen is niet duidelijk. Een Turkse bron is ervan overtuigd: ‘Iemand is bezig op een hevige manier huis te houden’. Beide broers woonden in de jaren tachtig in Rotterdam en bezochten Nederland nog regelmatig.

Intensive care

De schietpartij vond plaats in de wijk Sisli even ten noorden van het Taksimplein, tussen 20.30 en 21.00 Nederlandse tijd en werd volgens Turkse media uitgevoerd door twee mannen met AK-47’s vanuit een passerende auto. Verschillende mensen raakten gewond. Een lijfwacht van Sahin wordt behandeld op de intensive care. Er zouden drie mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Rotterdam

Sedat Sahin is in april 2014 uit de gevangenis ontslagen, hij verblijft waarschijnlijk in Dubai. De naam van het netwerk van Sahin viel dit najaar in een groot politieonderzoek in Tilburg. Een doorgaans goed ingevoerde bron stelt dat Vedat Sahin, die tot het Rotterdamse criminele milieu wordt gerekend, contacten onderhield met Ali Akgün over onder meer drugshandel.