Drillrapper krijgt vijf jaar voor geweld op Scheveningse Pier

De 20-jarige Rotterdammer Kevin A. heeft woensdag van de rechtbank in Den Haag vijf jaar cel gekregen voor het voorbereiden van doodslag, openlijke geweldpleging, vuurwapenbezit, bedreiging en diefstal met geweld op de Pier van Scheveningen, op 10 augustus 2020. Temidden van dat geweld werd de 19-jarige Cennethson Janga (“Chuchu”) uit Rotterdam doodgestoken. Justitie had zes jaar gevangenisstraf geëist.

A. ging samen met anderen uit een Rotterdamse drillrapgroep op de drukbezochte Pier van Scheveningen de confrontatie aan met rivaliserende drillrappers uit Amsterdam. Hij is met een vuurwapen in zijn tas in de richting van de rivaliserende groep gelopen en heeft als eerste geweld gebruikt, zegt de rechtbank.

Hij pakte een van de Amsterdamse jongens vast en trok hem met kracht naar zich toe. Toen de jongen viel is die door meerdere personen geslagen en geschopt. De Amsterdamse groep heeft op dit geweld gereageerd. Zij waren ook bewapend met messen en een vuurwapen. Dit geweld heeft uiteindelijk geleid tot een dodelijk slachtoffer aan de kant van de Rotterdamse groep.

De behandeling van de zaak van andere verdachten die voor dit dodelijke geweld worden vervolgd volgt later.