Dronken chauffeur rijdt in op motoragent

Een 29-jarige Rotterdammer is zaterdagnacht op de Dordtselaan in Rotterdam met zijn auto ingereden op een motoragent. De chauffeur was dronken en had drugs gebruikt.

De 32-jarige motoragent reed over de Dordtselaan toen er vanuit een parkeervak een personenauto zonder verlichting de weg op kwam. De motoragent kon de auto nog net ontwijken. Daarna wilde hij de bestuurder van de auto aanspreken op zijn gedrag en sommeerde hem om de auto op de stoep te parkeren.

In plaats daarvan gaf de chauffeur vol gas en reed op de motoragent in. De agent wist opnieuw een botsing te voorkomen door snel weg te rijden. Zijn belager raakte alleen een geparkeerde auto. Daarna verliet hij zijn wagen en rende weg.

Zeer agressief

Korte tijd later kon de man in de omgeving worden aangehouden. Bij zijn aanhouding was hij dronken, had drugs gebruikt en gedroeg zich zeer agressief naar de politie toe.

Te dronken

Op het politiebureau bleek hij zo dronken dat er geen blaastest kon worden afgenomen. Er werd een arts opgeroepen voor een bloedproef. De man – die geen rijbewijs heeft – wordt verdacht van poging tot doodslag.