‘Drugscrimineel Raouf B. werd in loods vermoord’

De Belgische drugscrimineel Raouf B.A., die twee weken geleden dood werd gevonden in het Zeeuwse Kloosterzande, is vermoedelijk om het leven gebracht in een loods voor oldtimers in het Vlaamse Stekene. De eigenaar van de garage is opgepakt op verdenking van moord. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen maandag.

Het parket in Dendermonde en het federale politie zijn al enige dagen bezig met een forensisch onderzoek in de loods van Vintage Cars House. Daarbij zouden volgens Het Laatste Nieuws ook bloedsporen zijn aangetroffen. Een oldtimer-evenement dat er zou worden gehouden is afgelast.

De 41-jarige Raouf B. was afkomstig uit de plaats Temse en was bekend in het Antwerpse drugsmilieu. Hij werd in Kloosterzande gevonden naast zijn brandende Range Rover SUV. Twintig rechercheurs buigen zich over de zaak.

Cocaine

Volgens de Gazet van Antwerpen dook Raouf B. in het verleden op in een groot strafrechtelijk onderzoek rond internationale cocaïnesmokkel, waarbij ook leden van de Hells Angels betrokken waren. Samen met twaalf anderen werd B. in juni 2014 opgepakt voor zijn betrokkenheid bij het opzetten van een drugslijn tussen Zuid-Amerika en Antwerpen. B. werd gezien als één van de kopstukken van de misdaadgroep. Bij het onderzoek werden undercoveragenten ingezet en omdat de advocaten van onder andere B. twijfels hadden over de werkwijze van die undercoveragenten werden alle dertien verdachten begin 2015 vrijgelaten in afwachting van hun proces. De zaak kwam nog niet voor de rechtbank.