‘Drugsportiers’ W Hotel ontmaskerd

Het Amsterdamse W Hotel aan de Spuistraat heeft drie portiers ontslagen omdat ze op hotelkamers cocaïne verkochten aan gasten. Dat meldt AT5. De portiers werden door een undercoveroperatie ontmaskerd, nadat het hotelmanagement van gasten signalen had ontvangen dat bij de portiers drugs als cocaïne en xtc te bestellen waren.

Undercoveragenten

De undercoveroperatie begon in mei in samenwerking met het vijfsterrenhotel. Twee agenten die zich voordeden als bezoekers betrokken een kamer met zicht op de hoofdingang zodat ze de portiers de hele dag in de gaten konden houden. Ook konden ze via een computer mee kijken met alle beveiligingscamera’s en luisterden ze via een portofoon mee met het hotelpersoneel. Na vijf dagen observatie ging de politie ruim twee maanden later over tot een pseudokoop van drugs bij drie verschillende portiers.

“Te ver gegaan”

De drie portiers staan komende vrijdag voor de rechter wegens de verkoop van 1,73 gram, 0,99 gram en 1,34 gram cocaïne. Hun advocaten zeggen tegen AT5 dat de politie te ver is gegaan. De agenten zouden “zeer provocatief en sturend” hebben gehandeld.

Een woordvoerder van het W Amsterdam zegt in een reactie tegen AT5: ‘We hebben de politie geassisteerd in een onderzoek. Omdat het nu in hun handen ligt, kunnen we verder geen commentaar geven. De veiligheid van onze klanten en het personeel is onze eerste prioriteit.’