Colombianen naakt gedumpt in water

De stoffelijke resten die op 31 mei in het water langs de N470 bij Delfgauw door een wandelaar zijn gevonden blijken van twee Colombiaanse mannen te zijn. Nadat de mannen in Amsterdam als vermist waren opgegeven heeft dna-onderzoek aangetoond dat  het om twee in Spanje woonachtige mannen gaat: Jorge Ivan Suarez Leal (42, rechts) en Julian Andres Florez Morales (30). Zie video na de break.

De resten waren verpakt in plastic zakken. De mannen waren vrijwel naakt. Wanneer ze zijn gedumpt of vermoord was niet meer vast te stellen. De situatie heeft alle schijn van een liquidatie in het drugsmilieu. Maar in een uitzending van Opsporing Verzocht vermeed de politie iedere verwijzing naar drugshandel. Wel suggereerde de politie dat de twee mogelijk onder een andere naam bekend kunnen staan.

Schiphol 

De twee blijken vanuit Madrid op 18 mei om 08.30 uur op Schiphol te zijn aangekomen en te zijn doorgereisd naar Amsterdam. De politie zegt niet te weten wat de mannen in Amsterdam deden. Familieleden hebben verteld dat zij niet weten wat de reden van de liquidatie zou kunnen zijn. Ze zouden vaker naar Amsterdam, zijn gereisd. 

Vrouwen en kinderen

Op 18 mei na 10.45 hadden ze vanuit een belhuis in de Haringpakkerssteeg voor het laatst contact met hun familie. De twee hebben alle twee een vrouw een kind in Spanje achtergelaten. Opmerkelijk genoeg zou familie de politie niet hebben kunnen vertellen wat de twee dan in Amsterdam kwamen doen.

 

Oudezijds

Via de vader van Julian werd bekend dat één van de twee die zaterdag 18 mei een foto heeft geüpload als profielfoto van zijn pingservice. De foto blijkt te zijn gemaakt op de hoek van de Oude Doelenstraat en de Oudezijds Achterburgwal. Wanneer de foto exact gemaakt is, is niet bekend maar dat zou goed op die zaterdag geweest kunnen zijn. Mogelijk zijn ze daar dus gezien.

Bagage

De bagage van de mannen is spoorloos. De politie vraagt aan hoteliers in Amsterdam of er misschien rond 18 mei verloren bagage opgeslagen. De politie hoopt ook dat zich mensen melden die weten wat de twee in Amsterdam kwamen doen.

 

 

 

{youtube}J2iLX0ZaZJE{/youtube}