‘Dubbele moordzaak Bonaire heropend’

De zaak tegen twee mannen, die op Bonaire zijn veroordeeld vanwege een dubbele moord, is maandagmiddag door het Gemeenschappelijke Hof op Bonaire heropend. Dat heeft hun advocaat Geert-Jan Knoops aan De Telegraaf laten weten.

De dubbele moord op twee broers werd gepleegd in 2005. Een van de twee verdachten werd veroordeeld tot 24 jaar. De ander tot een celstraf van 8 jaar. Hij is al enige tijd op vrije voeten.

Een derde verdachte moest 18 jaar de cel in voor de dubbele moord. Hij zou belastende verklaringen hebben afgegeven over de twee andere verdachten. Hij zei dat ze met z’n drieën de broers naar een afgelegen plek lokten en ze daar dood hebben geschoten, schrijft De Telegraaf. De twee andere verdachten zouden echter een sluitende alibi hebben.

De moorden zouden te maken hebben gehad met een afrekening in het drugsmilieu. Advocaat Geert-Jan Knoops en zijn team zijn ervan overtuigd dat het om een gerechtelijke dwaling gaat. Inmiddels zou ook justitie overtuigd zijn van de onschuld van de twee mannen, schrijft De Telegraaf.