Duikers vinden cocaïne voor Rotterdam

De Colombiaanse marine heeft dinsdag bekendgemaakt dat voor de tweede keer een lading cocaïne van de onderzijde van hetzelfde schip is verwijderd. Het gaat om de graan-bulkcarrier Aquagrace die Rotterdam als bestemming had.

78,2 kilo

De Aquagrace vaart onder Panamese vlag. De laatste vondst bij de Aquagrace haalden duikers uit een compartiment bij het roer van het schip. Dat gebeurde bij Ciénaga, aan de Colombiaanse noordkust. Er kwamen 81 pakketten met totaal 78,2 kilo naar boven. In augustus vorig jaar werd aan de buitenkant van dit schip nog 250 kilo coke gevonden.

Torpedo’s

Op 11 maart arresteerden de autoriteiten in Colombia 14 mensen nadat aan de huid van verschillende schepen cilinders met drugs bleken te zijn vastgemaakt. De schepen hadden ook Rotterdam als bestemming. De cilinders of torpedo’s bleken speciaal te zijn gemaakt door een specialist in het kleinmetaal. Op 9 februari werd in Bahía Portete in een Panamees schip een ton cocaïne gevonden tussen de motor en de kiel. Het schip was op weg naar Curaçao.

Koffer

Op 23 februari vond de Colombiaanse marine 102 kilo cocaïne op een schip in de baai van Cartagena. Op de Prisco Alexandra, een schip onder Cypriotische vlag vonden duikers in een compartiment bij het roer een koffer met cocaïne. Het schip had een haven in de Verenigde Staten als bestemming.