Dutroux onder voorwaarden vrij?

Marc Dutroux moet maandag samen met zijn kompaan Michel Lelièvre voor de rechtbank in Brussel verschijnen omdat ze een beroep kunnen doen op vrijlating. Dutroux heeft inmiddels al een derde van zijn straf uitgezeten en zou dus onder voorwaarden kunnnen worden vrijgelaten.

In februari van dit jaar deed Marc Dutroux zelf een poging om vrij te komen. Zijn advocaat Pierre Deutsch probeerde de rechtbank er toen van te overtuigen dat Dutroux onder voorwaarden vrijgelaten kon worden. Die poging mislukte.

Nu heeft Dutroux automatisch kans op vrijlating onder voorwaarden omdat hij een derde van zijn straf heeft uitgezeten. Ook nu wordt de kans niet groot geacht dat Dutroux weer vrij man wordt. Zijn kompaan Michel Lelièvre heeft al vaker verzoeken ingediend om vrij te komen, maar die werden steeds afgewezen door de rechtbank.

Marc Dutroux kreeg is in 2004 veroordeeld voor onder meer moord, verkrachting en ontvoering van minderjarige meisjes. Volgens Belgische media zal hij zelf niet aanwezig zijn tijdens de rechtszaak van maandag.

In augustus vorig jaar ontstond er veel commotie in België over de vrijlating van de ex-vrouw van Dutroux. Zij was ook veroordeeld voor haar aandeel bij de daden van haar man, maar werd door het Hof van Cassatie, het hoogste Belgische rechtscollege, op vrije voeten gesteld.

Lees ook:

Nieuwe advocaat Dutroux wil vrijlating

Ex van Dutroux komt vrij