Echtgenoot dode vrouw mogelijk verdachte

De Colombiaanse politie onderzoekt of Peter Putker, de echtgenoot van de bij Cartagena vermoorde Nederlandse vrouw (54), als verdachte moet worden aangemerkt. Hij is momenteel getuige.

Advocaat

Maar Colombiaanse media schrijven op basis van een woordvoerder van de politie dat er nu ook actief gekeken wordt naar de hypothese dat Putker zijn vrouw heeft verwurgd. Hij is op vrije voeten maar wordt in het bijzijn van een advocaat verhoord. Ook is er een officiële Nederlandse tolk aangekomen in Cartagena.

Onderzoek

Forensisch medisch deskundigen onderzoeken de verwonding die Putker aan zijn hoofd heeft opgelopen om vast te stellen waardoor deze wond is ontstaan. Putker heeft verklaard dat er aan boord van het zeiljacht een zestal gemaskerde piraten waren.

Sporen

Er vindt ook onderzoek plaats naar (dna)-sporen van deze mannen of andere tekenen die kunnen bewijzen dat zij inderdaad aan boord van het schip zijn geweest. Volgens de politie is hulp uit Nederland bij het onderzoek welkom. Putker mag het land niet verlaten. Een zoon van het stel is aangekomen in Cartagena samen andere familieleden. Ze krijgen consulaire bijstand. Het lichaam van het slachtoffer mag het land pas verlaten als het onderzoek is voltooid.

Alle berichten:

Nederlandse vrouw op zeiljacht gewurgd

‘De Nederlanders hadden een discussie’

Twijfels over doodslag vrouw in Colombia

Nederlandse gedood in Colombia (UPDATE)