Eén jaar cel voor Imanuelle Grives

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives is door de correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel. Maar daarvan is één jaar voorwaardelijk. De rechtbank straft haar voor bezit en handel in verschillende soorten drugs op dancefestival Tomorrowland in Boom.

Omdat de actrice afgelopen zomer na haar aanhouding op 21 juli bijna twee maanden in voorarrest zat komt de netto uit te zitten tijd op tien maanden uit. In België gaat de detentie veelal pas in nadat het hoger beroep is gepasseerd blijft ze voorlopig op vrije voeten. De officier van justitie had twee jaar cel en een boete geëist.

Grives werd gecontroleerd bij de ingang van het dancefestival Tomorrowland. Samen met twee vriendinnen verbleef ze tijdens het festival in een appartement dat ze via Airbnb hadden gehuurd. De verhuurster ontdekte op haar kamer verschillende soorten drugs die open en bloot in de woning lagen. Volgens de Gazet van Antwerpen leidde een alarmering van die vrouw tot de controle van Grives en twee vriendinnen bij de ingang het festival. In een pruik werd drugs gevonden: een gram cannabis, vijf xtc-pillen, vijftien gram MDMA, tien gram cocaïne en een hoeveelheid ketamine. Ook een van de vriendinnen had nog wat coke en xtc bij zich.

De rechtbank acht bewezen dat ze op kleine schaal ook handelde in drugs.