‘Eerste klant vermoordde prostituee’

De transseksuele prostituee die vrijdagochtend vermoord is gevonden in een woning aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem is vrijwel zeker gedood door de eerste klant die ze in Arnhem had. Dat schrijft De Gelderlander.

WhatsApp

Het slachtoffer van de steekpartij is volgens de krant een transvrouw uit Venezuela. Ze was in de nacht van donderdag op vrijdag in de kleine woning aan de Van Oldenbarneveldtstraat aangekomen. Ze had de woning gehuurd om er onder de naam Bianca mannen te ontvangen. Haar eerste Arnhemse klant maakte vermoedelijk via WhatsApp een afspraak voor negen uur.

Bloedspoor

Vervolgens is “Bianca” vrijdagmorgen tussen 09.30 en 11.00 met veel geweld om het leven is gebracht. Een getuige sprak van bloedvegen op de muren. De dader liet in de buurt een bloedspoor achter van tientallen meters.

De vrouw werkte voor haar komst naar Arnhem als prostituee in Rotterdam. Ze is vermoedelijk 27 jaar oud, volgens collega’s, maar de politie zegt dat ze ouder van 30 is. Ze behoort tot een groep transseksuelen die er door operaties en laserbehandelingen uitzien als vrouw maar hun mannelijk geslachtsdeel hebben behouden.