Eerste verdachte Antwerpse kluizenkraak wordt vrijgelaten (UPDATE)

De Raadkamer in Antwerpen heeft vrijdagochtend besloten dat Koba M. moet worden vrijgelaten. De Belg van Georgische komaf was als eerste verdachte opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de kluizenkraak in hartje Antwerpen.

Volgens de advocaat van Koba M. ziet de Raadkamer geen ernstige aanwijzingen voor het handhaven van de hechtenis van M., zo schrijft de Gazet van Antwerpen. Justitie in België is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de Raadkamer.

Slijptol

De politie deed daags na de kluizenkraak een inval in het appartement van Koba B. in de Anselmostraat, in het centrum van Antwerpen. Via een afgeluisterd telefoongesprek had de politie gehoord dat M. had geklaagd over het feit dat hij in Nederland een speciaal soort slijptolmoest gaan kopen. De bankrovers hadden in hun haast zondag een zeldzame slijptol laten liggen, wat de speurders op het spoor van Koba M. zette, aldus de Gazet.

Vader

Donderdag werd bekend dat ook de vader van Koba B. was gearresteerd voor betrokkenheid bij de bankroof. Hij wordt vrijdag (vandaag) voorgeleid aan de onderzoeksrechter die beslist over zijn hechtenis. Inmiddels heeft de rechter beslist dat de vader van B. wel in voorlopige hechtenis blijft.

Rioolbuis

Verder zit nog een andere Antwerpenaar van Georgische origine vast op verdenking van de kluizenkraak. Deze Giorgi K. zou regelmatig in het pand zijn geweest van waaruit de tunnel naar de rioolbuis werd gegraven. Ook K. ontkent iedere betrokkenheid. Volgens hem was hij in het pand aan de Nerviërstraat omdat hij zaken deed met enkele bewoners.