Eigenaar garage gaf ontvoerders voorrang

René de Koning, de eigenaar van het garagebedrijf in Breda waar vorige week twee mannen uit werden ontvoerd, is zelf op het nippertje ontsnapt aan de ontvoering. Op het moment dat de daders achteruit van het terrein af rijden, komt De Koning zelf aangereden. Hij moet een stuk achteruit rijden om het busje van de daders er langs te laten.

Dat melden regionale media. Mogelijk was De Koning zelf doelwit van de ontvoering. De politie houdt daar rekening mee, aldus BN/DeStem.

Vrouw belt politie

Toen De Koning de ontvoerders er langs had gelaten, ontdekte hij dat er niemand meer in de garage aanwezig was. Even daarvoor waren Rien de Koning en Gino Heeren, de neef en kleinzoon van de garage-eigenaar, door de ontvoerders in het busje gedwongen. René de Koning belde zijn vrouw toen hij ontdekte dat de twee mannen verdwenen waren. Die belde daarop de politie. De twee slachtoffers wisten vrijdag te ontsnappen uit een loods bij de grens met België.

Criminele circuit

De politie vermoedt dat het gaat om een ontvoering in het criminele circuit. Rien de Koning en Gino Heeren hebben zelf geen strafblad, maar zouden als drukmiddel ingezet kunnen worden in een conflict waar bijvoorbeeld familie bij betrokken is. Volgens het AD is garage-eigenaar René de Koning een bekende in het criminele circuit.

Slecht behandeld

De twee slachtoffers zouden slecht zijn behandeld door hun ontvoerders. De twee mannen raakten niet lichamelijk gewond, maar het zou met name met Rien de Koning niet goed gaan. Zijn stiefvader zegt daarover tegen Omroep Brabant: ‘Ik heb telefonisch kort gesproken met mijn stiefzoon en daaruit kan ik opmaken dat het helemaal niet goed met hem gaat.’

Bekijk hieronder de bewakingsbeelden van de ontvoering, waarop ook is te zien hoe René de Koning de ontvoerders voorrang moet geven.