Eigenaar Yab Yum-pand wil gemeente-bordeel

De eigenaar van het pand van seksclub Yab Yum aan het Amsterdamse Singel wil het door de stad Amsterdam geplande gemeentelijk bordeel gaan huisvesten. Een woordvoerder van de eigenaar van het pand aan de Singel heeft dat laten weten aan het Algemeen Dagblad.

Bordeelvergunning

Yab Yum is nu een museum. De woordvoerder zegt in het AD: ‘Hoewel de club alweer 7 jaar dicht is, is de inrichting nog helemaal intact. Bovendien zit er nog een bordeelvergunning op het pand.’ Momenteel Yab Yum een museum. De gemeente Amsterdam onlangs plannen bekend voor een bordeel dat voornamelijk door vrouwen gerund zal moeten worden, om mensenhandel tegen te gaan.

Voorlichtingsavond

De stad Amsterdam organiseert dinsdag een voorlichtingsavond. Belangstellenden voor het exploiteren van een gemeentelijk bordeel krijgen daar informatie. De locatie van Yab Yum ligt buiten het door de stad aangewezen gebied voor het gemeentelijk bordeel. Chris Kraijpoel, die in 2011 het dubbele pand overnam, streefde er aanvankelijk naar de beroemde club nieuw leven in te blazen. Hij werd in die ambitie tegengewerkt door de gemeente die geen vergunningen wilde verlenen.

Proud

In de Yab Yum was zondag een bijeenkomst van de nieuwe belangenvereniging voor prostituees, met de naam Proud die op wil komen voor de rechten van sekswerkers. Proud wil het beroep uit de sfeer van misbruik en vrouwenhandel halen.