Eis van 12 jaar voor overvaller met enkelband

Het Openbaar Ministerie heeft tegen de 29-jarige Issam T. uit Sittard 12 jaar cel geëist. T. wordt verdacht van 3 overvallen, die hij tijdens zijn proefverlof zou hebben gepleegd. Issam T. zat in de gevangenis, omdat hij in 2008 Farid Abdou uit Heerlen had vermoord en diens stoffelijk overschot in de kofferbak van zijn auto had gedumpt. 

Na de moord beroofde hij samen met zijn zwager Clark V. de zwangere vrouw van de vermoorde Abdou. Issam T. werd daarvoor veroordeeld tot vijftien jaar cel.

Al tijdens zijn verlof zou Issam T. weer in de fout zijn gegaan. Het OM verdenkt hem onder andere van een overval met geweld op een supermarkt in Geleen op eerste kerstdag 2016. Daarbij werd 60.000 euro buitgemaakt. Begin januari mislukte een overval in Someren.

Kalashnikov

Bijna een maand later pleegde hij een overval op een vakantiepark in Overloon, zo denkt het Openbaar Ministerie. Verschillende medewerksters werden daarbij met een vuurwapen bedreigd. De buit was minimaal.

Issam T. pleegde de overvallen toen hij in de laatste fase van zijn detentie zat en droeg een enkelband. Door de gps-gegevens van zijn enkelband kan hij gekoppeld worden aan de poging van de overval in Someren. Begin februari vorig jaar werd hij in zijn cel in Ter Peel aangehouden op verdenking van de overvallen. In zijn cel vond de politie een geladen vuurwapen. In zijn auto op de parkeerplaats van de gevangenis lag een kalashnikov. Dat leidde tot nogal wat commotie in politiek Den Haag.