Gewapende gedetineerde pleegde kofferbakmoord

De gedetineerde die overvallen pleegde tijdens verlof en een wapen en munitie op zijn cel bleek te hebben is volgens De Limburger Issam T. (28) uit Sittard. Hij zat een gevangenisstraf uit van vijftien jaar voor de zogenaamde Hoensbroekse kofferbakmoord in 2008.

Enkelband

Afgelopen vrijdag werd hij in zijn cel in gevangenis Ter Peel in Evertsoord aangehouden op verdenking van drie gewapende overvallen en bleek hij een vuurwapen in zijn cel te hebben en een Kalashnikov in zijn auto. Hij zat sinds oktober 2016 in de halfopen inrichting van Ter Peel. In het weekeinde mocht hij met verlof met een enkelband. Bij terugkeer in de inrichting hoefde hij niet door de detectie en werd hij ook niet gefouilleerd.

Geld

De moord waarvoor de rechtbank Maastricht in 2009 de toen 19-jarige Issam T.  tot vijftien jaar veroordeelde was in 2008 in Zuid-Limburg. Daar werd in de kofferbak van zijn eigen auto het lijk gevonden van de 20-jarige Faried Abdou uit Heerlen. Issam T. had hem om het leven gebracht. Samen met zijn zwager Clark V. beroofde hij na de moord de zwangere partner van het slachtoffer in Heerlen. Ze waren uit op geld waarover Abdou zou beschikken.