Eis: tot een jaar voor Valkenburgse zedenzaak

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag straffen van zes maanden tot een jaar geëist voor zes klanten die seks zouden hebben gehad met een minderjarig meisje in Valkenburg. De zes verdachten waren niet aanwezig bij de zitting. In totaal staan 29 mannen terecht die tegen betaling seks zouden hebben gehad met het meisje.

Tegen een eerste verdachte van 22 jaar heeft het OM een half jaar celstraf geëist. Hij zegt dat hij dacht dat het meisje negentien was, maar volgens het OM had hij de leeftijd van het meisje beter moeten controleren. Een andere, 37-jarige verdachte stelt dat hij dacht dat het meisje 20 jaar was. Tegen hem is tien maanden geëist, waarvan vier voorwaardelijk.

Onbeschermde seks

Tegen een verdachte van 52 jaar is een straf van tien maanden geëist. Hij had volgens het OM de opa van het meisje kunnen zijn. Ook tegen een 41-jarige verdachte is tien maanden geëist.

Een vijfde klant had onbeschermde orale seks met het meisje. Hij liep volgens het OM het risico dat hij het meisje met een SOA had kunnen besmetten. Het OM wil dat hij voor een jaar de cel in gaat, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Tegen een 49-jarige man is een heel jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist. Hij heeft niet meegewerkt aan het onderzoek.

Twee jaar voor hoofdverdachte

Hoofdverdachte Armin A. werd eerder al veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Hij hield contact met mannen die hij tegen betaling seks liet hebben met het 16-jarige meisje. Zij had in tien dagen tijd seks met rond de dertig mannen.