Engelse politie: aanrijden vluchtende verdachten op scooter effectief (VIDEO)

Sinds oktober vorig jaar mag de politie in Londen bij een achtervolging op verdachten die op een scooter proberen weg te komen omverrijden. En dat doen ze ook. Volgens de Metropolitan Police heeft de harde aanpak geleid tot een daling van het aantal diefstallen op scooters met een derde.

Aangetikt

Ook scooters die met hoge snelheid rijden of met mensen die geen helm dragen mogen door een politiewagen worden aangetikt. De Metropolitan Police heeft vrijdag informatie over de nieuwe aanpak naar buiten gebracht. In de verklaring staat: ‘Onze boodschap is duidelijk: we kunnen en zullen criminelen op scooters en motoren altijd aanpakken.’

De politie wil van het beeld af dat bij achtervolgingen scooters met rust gelaten worden om de scooterrijder niet in gevaar te brengen.

Opleiding

Agenten in Londen krijgen een speciale opleiding in het achtervolgen van scooters en ook in de mogelijkheden om een scooter aan te rijden. De politie gebruikt ook verschillende technieken om banden van scooters van afstand lek te prikken en dna te sprayen.

In Londen zijn overvallen op voetgangers door criminelen die op scooters over de stoep rijden een probleem. Ze opereren vaak op drukke locaties zoals bij uitgangen van metrostations, de bijrijder trekt dan handtassen, sieraden en telefoons van voetgangers mee.