(Ernstig) gewonden na schietpartijen in Rotterdam en Drenthe (UPDATE)

In Rotterdam en in Drenthe zijn maandagavond schietpartijen geweest waarbij mensen gewond zijn geraakt. Het slachtoffer in Assen was ernstig gewond. In Rotterdam vielen er schoten op de Goudse Rijweg in Rotterdam-Crooswijk. Volgens de politie zijn daarbij twee personen lichtgewond geraakt. De daders zijn weggevlucht in de richting van de Crooswijkseweg. De politie zoekt naar twee donkergetinte jongens.

(Beeld JBMedia)

De schoten vielen even voor 20.30. Er zou volgens een melding bij de politie één man gewond zijn geraakt. Ter plaatse bleken een 17-jarige en een 19-jarige jongen slachtoffer te zijn. Ze hadden een verwonding door een schot. De jongens werden nagekeken door een ambulance en ter plaatse behandeld aan hun verwondingen.

Assen

De politie heeft in Assen onderzoek gedaan naar een schietincident dat maandagavond rond 22.15 heeft plaatsgevonden. Dat gebeurde in de omgeving van de Noordersingel in Assen. Een 18-jarige man uit Beilen is ernstig gewond geraakt. De politie trof hem na een melding rond 23.15 aan op de Menning in Assen. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Getuigen

De politie zoekt naar drie jonge vrouwen en een jonge man omdat zij mogelijk belangrijke getuigen waren. Ze hadden scooter bij zich.

Er is mogelijk een conflict tussen twee groepen aan de schoten vooraf gegaan. Uit verder onderzoek moet dat nog blijken, en ook hoe het slachtoffer daarna op de Menning is terechtgekomen.