Ex-ambtenaar Helmond vast om witwassen (UPDATE)

De politie heeft een oud-ambtenaar van de gemeente Helmond aangehouden in een onderzoek naar witwassen, valsheid in geschrifte en verduistering. De man bekleedde verschillende hoge functies in de gemeente. Eerder deze week doorzochten de autoriteiten al zijn woning in Echt en een een kasteel in Roosteren.

Auto’s

Bij die doorzoekingen is beslag gelegd op administratie, gegevensdragers en computers. Ook werden auto’s en fietsen, huishoudelijke artikelen en audioapparatuur meegenomen voor nader onderzoek. Er wordt nu onder andere uitgezocht of deze goederen zijn aangeschaft met verduisterd gemeenschapsgeld. Ook de echtgenote van de ex-ambtenaar is aangehouden. Zij is gemeentesecretaris in de Limburgse gemeente Leudal.

Aangifte

Het onderzoek is gestart nadat de gemeente Helmond in december 2016 aangifte van verduistering heeft gedaan tegen de man die daar als ambtenaar die werkzaam was. Hij zou in dienstbetrekking valsheid in geschrifte hebben gepleegd en geld hebben verduisterd. Zijn vrouw wordt verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan witwassen.