Ex-profvoetballer Mendes da Silva twee weken langer vast voor drugshandel

Voormalig profvoetballer David Mendes da Silva (40) die donderdag werd aangehouden, blijft twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris maandag besloten. De Barendrechter wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van en handel in drugs.

Het Openbaar Ministerie Rotterdam meldt dat het onderzoek naar Da Silva op dit moment in volle gang is en dat meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten. Omdat het onderzoek loopt kan justitie momenteel geen verdere mededelingen doen.

Verjaardag

David Mendes da Silva, ex-speler bij onder meer Sparta, Ajax, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos, werd donderdag op zijn verjaardagsfeest door de politie in Rotterdam gearresteerd op verdenking van drugshandel en witwassen.

Grootschalige cocaïnehandel

De naam van de zevenvoudig Oranje-international kwam naar voren in een onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel waarbij duizenden kilo’s cocaïne via de Rotterdamse haven ons land werden binnengesmokkeld. Da Silva kwam extra in het vizier van de opsporingsdiensten doordat hij de laatste weken grote geldbedragen cash opnam. De recherche vermoedde toen dat hij een vlucht naar het buitenland voorbereidde.

De ex-prof is volgens de recherche ook betrokken bij het illegale gokbedrijf Edobet.