Explosie bij woning Rotterdam, twee verdachten aangehouden (UPDATE)

In de Jagthuisstraat in Rotterdam is zondagnacht rond 02.30 een explosie geweest bij een woning die donderdag nog werd beschoten. Het pand, ruiten van omliggende woningen en auto’s raakten beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft vannacht in Amsterdam twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man en een 20-jarige vrouw uit Amsterdam.

Gesloten

Door het explosief raakte de gevel van het al lege pand aan de Jagthuisstraat flink beschadigd. De woning in de wijk het Nieuwe Westen was eerder al gesloten nadat het donderdag was beschoten. De bewoners van de omliggende portiekwoningen zijn tijdelijk opgevangen in de aanwezige politiebusjes. Nadat inspecteurs en een explosievenverkenner hadden vastgesteld dat het pand veilig was, konden de bewoners terug naar huis.

Amsterdamse verdachten

Getuigen zagen kort na de explosie een auto wegrijden. Even later traceerde de politie in Amsterdam een auto die aan de beschrijving voldeed. De twee inzittenden zijn zondagnacht aangehouden. De man (21) en de vrouw (20) uit Amsterdam zitten vast vanwege hun betrokkenheid bij de reeks geweldsincidenten van afgelopen week.

Groot onderzoek

Sinds vrijdag doet een groot Rotterdams opsporingsteam onderzoek naar de verschillende schietpartijen in de stad op de Frits Ruysstraat, Potgieterstraat, Van Galenstraat, Mathenesserdijk en Jagthuisstraat. Dit opsporingsteam zal zich ook buigen over de explosie van vannacht en onderzoeken of deze verband houdt met de schietpartijen.