Explosies in Hilversum, Amsterdam-Zuid, Purmerend en Zaanstad (UPDATE2)

Explosies in Hilversum, Amsterdam-Zuid, Purmerend en Zaanstad (UPDATE2)

Bij een woning aan de Westlandgracht in Amsterdam-Zuid was er maandagavond rond 20.00 een explosie. Er zijn geen gewonden gevallen. AT5 schrijft dat er voorafgaand aan de explosie twee harde knallen te horen waren. De explosievenverkenning van de politie is ter plaatse gekomen.

Westerduinenstraat

Een brandje dat was ontstaan is snel geblust. Waarschijnlijk is er onder meer een zelfgemaakt explosief van zwaar vuurwerk gebruikt.

Verderop in de Haarlemmerpleinbuurt was er in de Westerduinenstraat afgelopen weekend voor de derde maal een explosie bij een woning.

Purmerend

Dinsdag was er een explosie van vermoedelijk zwaar vuurwerk bij een woning aan de Gorslaan in Purmerend. Volgens de politie gebeurde dat om ongeveer 02.45. Een raam van de woning heeft schade opgelopen, maar er raakte niemand gewond. De politie zegt dat uit onderzoek is gebleken dat de ontploffing niet te maken heeft met de dodelijke schietpartij op het station van Purmerend op maandag 12 februari. Daarvoor zitten twee jeugdige verdachten vast.

Hilversum

In Hilversum was dezelfde horecazaak aan de Larenseweg op twee achtereenvolgende nachten doelwit van een aanslag met een zelfgemaakt explosief van zwaar vuurwerk. De eerste explosie vond plaats in de nacht van zondag op maandag februari, rond 05.00. De tweede explosie vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02.45. In beide gevallen werd er vermoedelijk vuurwerk gebruikt. Op beide momenten was er niemand in het pand aanwezig.

Verdachte

Maandagochtend was er rond 11.00 een explosie bij een portiekflat aan de Bloemstraat in Zaandam. De politie denkt dat die werd veroorzaakt door zwaar vuurwerk. Niemand raakte gewond. De politie heeft gezocht naar een verdachte van ongeveer 20 jaar oud met een lichte huidskleur met een capuchon en een masker op.