Explosie en brandstichting bij café in Diemen-Noord

Explosie en brandstichting bij café in Diemen-Noord

Bij een café aan het Gruttoplein in Diemen-Noord is zondagnacht brand gesticht. Een nacht eerder vond bij het pand al een explosie plaats. Omdat er tijdens beide incidenten niemand aanwezig was in het pand, vielen er geen gewonden.

(Beeld: Mizzle Media)

Jerrycan

De politie kreeg zondagnacht rond 02.30 melding van een brandstichting bij het grandcafé. Doordat er bij de voordeur een brandende vloeistof was aangestoken vloog de gehele voorgevel van het pand in brand. De brandweer wist het vuur te blussen, maar kon niet voorkomen dat de voorkant van het café ernstige schade opliep. Een ruit van het pand sneuvelde.

De politie startte direct een onderzoek. De forensische opsporing kwam ter plaatse om een jerrycan die nog voor de deur stond van het café in beslag te nemen voor onderzoek.

Explosie

Een nacht eerder was het café ook al doelwit van een aanslag. Toen ging er rond 00.45 een explosief af bij het pand. De Forensische Opsporing en Team Explosieven Veiligheid hebben ter plaatse onderzoek verricht.

In beide gevallen raakte er niemand gewond. De recherche doet onderzoek naar de toedracht en een eventueel verband tussen de beide incidenten.