Explosie in Lelystad, pand beschoten in Amsterdam (UPDATE)

Explosie in Lelystad, pand beschoten in Amsterdam (UPDATE)

Zaterdagnacht is rond 01.25 een explosief afgegaan bij een woning aan de Jol in Lelystad. Er is over een dader of daders niets bekend. De politie constateerde dat de voordeur was vernield. In de woning waren twee bewoners aanwezig. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie in de regio Haaglanden meldt een verdachte te hebben aangehouden voor een explosie deze week in Pijnacker.

Nieuw-West

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag met een vuurwapen meerdere schoten gelost op een gebouw met portiekflats in de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam Nieuw-West. Er was iemand aanwezig in de woning, maar die raakte niet gewond.

Rond 01.45 constateerden agenten dat er kogelgaten zaten in het raam van een appartement aan de achterzijde van het flatgebouw.

Pijnacker

Aan de Thorbeckelaan in Pijnacker was er vorige week in de nacht van zaterdag op zondag een ontploffing van een pakket zwaar vuurwerk. Afgelopen vrijdag heeft de politie hiervoor een 21-jarige man uit Delft aangehouden als verdachte. Bij de ontploffing was er flinke schade aan de voordeur en de voorgevel van de woning.