Groot internationaal plofkraakonderzoek: explosief gevonden in Amstelveen (UPDATE)

Groot internationaal plofkraakonderzoek: explosief gevonden in Amstelveen (UPDATE)

In een internationaal onderzoek naar plofkraken van de politie-eenheid Noord-Holland en de Duitse politie zijn woensdag in verschillende panden in Nederland invallen gedaan. Een daarvan was in Amstelveen waar explosieven zijn gevonden. Volgens de politie zijn er onder andere grote geldbedragen aangetroffen en meerdere mensen gearresteerd.

(Beeld Mizzle Media)

Persconferentie

De politie in Osnabrück zal donderdag om 13.30 een persconferentie houden. Die zal live worden gestreamd via het Facebook-account van Polizei Osnabrück.

Amstelveen

Bij een inval in een flatgebouw aan de Fideliolaan in Amstelveen was vanochtend rond 07.30 een inval. De politie had informatie over het adres opgedaan in een landelijk onderzoek naar plofkraken.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om het explosief te verwijderen. Vijf woningen zijn uit voorzorg ontruimd.

Er is één persoon aangehouden. Of de verdachte ook de bewoner van de flatwoning is, kan de politie nog niet zeggen. De EOD heeft het explosief meegenomen om het op een veilige plek tot ontploffing te brengen.