Fiets vermiste Anne mogelijk gevonden

In een vijver van het Blookerpark in Huis ter Heide is mogelijk de fiets van de vermiste Anne Faber gevonden. De politie heeft dat nog niet bevestigd maar de kenmerken van de fiets vertonen grote gelijkenis met die van Anne Faber, aldus verschillende (sociale) media.

Sieraad

De 25-jarige Anne Faber reed vorig week vrijdag terug van Baarn naar Utrecht en passeerde Huis ter Heide, sindsdien is ze vermist. Dinsdag werd vlak in de buurt van het Blookerpark haar jas gevonden. Volgens De Telegraaf is donderdag ook een sieraad gevonden. Dat wordt net als de jas en de fiets onderzocht door de politie.

Militairen

Buurtbewoners, familie en vrienden hebben donderdag in de omgeving van Huis ter Heide het bos doorzocht. Ook een groepje veteranen van de landmacht heeft gezocht. Daar zijn zogeheten combat trackers bij, militairen die zich hebben gespecialiseerd in het zoeken naar verstoringen in het terrein. Bij vermissingen worden vaker combat trackers ingezet, zoals in 2013 bij het zoeken naar de door hun vader omgebrachte broertjes Julian (7) en Ruben (9).