Fors hogere straffen voor liquidatiepoging op Wout Sabee

De 37-jarige Henry “Bolle” J. (foto) en de 54-jarige Wilco B., beiden uit Utrecht, hebben in hoger beroep fors hogere straffen gekregen voor de liquidatiepoging op Wout Sabee in juni 2014. J. werd veroordeeld tot 11,5 jaar cel. B. moet 12,5 jaar de cel in.

Eerder werden het tweetal door de rechtbank veroordeeld tot respectievelijk 7 (J.) en 11 jaar (B.) voor de moordpoging op Sabee.

Kille afrekening

Het slachtoffer werd bij de moordpoging in een woonwijk in De Meern dichtbij zijn huis klemgereden en met een automatisch vuurwapen beschoten. S. werd vier keer in zijn buik geraakt, maar kon ontkomen doordat hij de schutter aanreed. Die raakte daarbij invalide. De rechtbank stelde eerder vast dat het hier om een goed voorbereide, kille afrekening ging. J., die de auto bestuurde, en B., die wordt beschouwd als de schutter, zouden in opdracht hebben gehandeld. Wie de opdrachtgever zou zijn geweest is onbekend gebleven.

Conflicten

Wout Sabee overleefde de aanslag, maar werd in 2016 alsnog geliquideerd. Daarvoor zitten verschillende verdachten vast. Sabee had verschillende conflicten in de drugswereld. Hij zou niet alleen praten met justitie, maar ook partijen drugs hebben achterover gedrukt.